Podne obloge sa Bfl-s1 i Cfl-s1 sertifikatom!

Pre kupovine poda koji se stavlja u objekat javne namene (ugostiteljski objekti, poslovne zgrade itd..) veoma je bitno da imate informacije o tehničkim podacima poda.

Naša zemlja je počela da sprovodi Evropski standard EN 13501-1 koji se odnosi na klasifikaciju gorivih materijala u podnim oblogama. Cilj je da se poveća nivo zaštite od požara i da se bezbednost samog objekta podigne na viši nivo. To znači da svaki objekat javne namene (klub, kafić, bar, restoran, prodavnica, zdravstvena ustanova, škola, vrtić itd) mora da ispuni ovaj standard.

Sertifikati koji označavaju stepen gorivosti podnih obloga:

Afl-s1 – nema reakcije na plamen (keramika, granit, mermer, beton, industrijski pod..)

Bfl-s1 – veoma nizak nivo reakcije na plamen (kompozitni parket, vinil, etison..)

Cfl-s1 – nizak nivo reakcije na plamen (laminat, vinil, etison..)

Dfl-s1 – normalan nivo reakcije na plamen (tepih, etison, parket..)

Efl-s1 – visok nivo reakcije na plamen (tepih, parket..)

Ffl-s1 – veoma visok nivo reakcije na plamen (karton, papir..)

fl (flooring) – pod

s (smoke) – emisija dima tokom sagorevanja

U projektu zaštite od požara se taksativno navodi koji standard je neophodan za objekat javne namene u zavisnosti od delatnosti, veličine, spratnosti, namene itd.

Podovi veoma rezistentni na vatru su podovi koji u svom sastavu imaju nizak procenat gorivih materijala ili ih uopšte nemaju, zbog toga se najčešće stavljaju u javne objekte u kojima je velika fluktuacija ljudi. Svi objekti javne namene moraju da ispune ove bezbednosne standarde.

Stambene zgrade u zavisnosti od spratnosti i broja stanova pokrivaju sertifikati: Afl-s1, Bfl-s1, Cfl-s1 Dfl – s1 i Efl – s1.

Komercijalni objekti kao što su: ugostiteljski objekti, poslovne zgrade, maloprodaje, bolnice, škole, vrtići itd. pokriva Bfl-s1 i Cfl-s1 sertifikat.

Bfl-s1 sertifikat – Grand Selection Origin

Kompozitni parket koji poseduje Bfl-s1 sertifikat je jedinstven proizvod Swiss Krono fabrike na Srpskom tržištu. Njegov izgled, struktura i tehničke performanse su daleko modernije, lepše i prirodnije od etisona i vinila kategorije Bfl-s1 i zato se izdavaja od ostalih. Takođe veliki je broj ljudi koji ne žele pločice, mermer, granit i industrijske podove u svojim objektima. Grand Selection Origin je najlepša i najkvalitetnija alternativa.

Cfl-s1 sertifikat  svi laminatni podovi fabrike Swiss Krono. 

Proizvodi fabrike Swiss Krono ispunjavaju najviše bezbednosne zahteve. Ukoliko niste sigurni koju podnu oblogu da odaberete, obratite se našem stručnom timu.

 

Podeli ovaj članak