Saznajte zašto su dobre zidne obloge

Zidne obloge (zidni paneli) ili krečenje?

Leto sa sobom nosi sezonu krečenja, što nam obično stvara veliki stres. Treba sve raskloniti, počistiti, pa se nekoliko dana razvlačiti sa majstorima. A posle završetka radova nas čeka još veći posao. Treba opet sve počistiti, izribati fleke od kreča sa parketa, nameštaja i prozora.

Bilo bi lepo sve to preskočiti, ali kako? Postoji način – zidni paneli ili zidne obloge.

Zidni paneli se prave od kvalitenog švajcarskog medijapana koji će, kada se montiraju na zidove i plafon pružitisvakom prostoru toplinu, sigurnosti elegantan izgled.

 

Koje su prednosti zidnih obloga?

 

  1. Jednostavna ugradnja

Ugradnja zidnih panela je brza i jednostavna, bez nereda i fleka,što će vas poštedeti nepotrebnih muka i uštedeti vam dragoceno vreme.

Postavlljaju se specijalnom „klik“ tehnologijom koja panelima omogućava da se montiraju bez ikakvog specijalnnog alata.

Svaki komad se lako postavlja i odmah postaje deo veće celine, i to bez primetnih spojeva.

Ovakav način ugradnje vam omogućava da, ako se selite, razmontirate panele i ponesete ih sa sobom u novi dom i ponovo montirate. Ovo vam značajno smanjuje troškove jer ćete za isti novac opet imati svojuprelepuzidnu oblogu.

 

  1. Povećavaju vrednost vašeg doma

Vekovima se drvetom oblažu zidovi. Često su se različiti drveni paneli sretali u kraljevskim dvorovima i palatama jer su odisali luksuzom i pružali mnoge dekorativne i praktične mogućnosti.

I danas postoji velika potražnja za prirodnim materijalima u dizajnu enterijera. Oblaganje zidova drvetomi medijapanom je popularno jer oplemenjuje svaki prostor, a ima i odlične osobine. Čvrst je i izdržljiv materijal sa kojim nema bojazni od toksičnosti  i zagađenja.

Fantastično se uklapa sve stilove, pa sa njim ne možete pogrešiti.

 

  1. Moderan izgled

Zidni paneli pružaju različite estetske mogućnosti.

Ako želite šarmantan rustičan duh u svom životnom prostoru, zidni paneli koji imaju izgled i teksturu drveta su idealno rešenje za vas.

Oni će običan zid transformisati u zadivljujući deo enterijera koji sa svojim prirodnimšaramai teksturom drveta izgleda dovoljno zanimljivo i upečatljivo, pa jesvaka druga dekoracija na njemu suvišna.

Ako volite grublji, moderniji stil, zidni paneli se prave tako da imaju izgled cementa. Pružiće vašem domu šik industrijsku notu i stvoriti kontrast sa toplim i mekanim sofama i tepisima.

 

  1. Lako održavanje

Ukoliko imate decu, znate da ona često vole da crtaju po zidovima. Dobro je pustiti ih da se umetnički izražavaju, poneki crteži vredi i sačuvati, ali previše takvih likovnih dela po zidovim mogu narušiti izgled vašeg doma.

Pošto verovatno nemate ni vremena ni novca da svaki čas krečite, zidni paneli su savršen put do besprekorne čistoće.

Oni će vam omogućiti da pustite svog malog Mikelanđela da crta svoja remek-dela, a vi ih uvek lako možete obrisati vlažnom krpom i vaši “zid” će opet biti kao nov.

Sa ovom zidnom oblogom vaš će dom uvek biti čist i uredan, spreman da dočeka svakog gosta.

 

  1. Sjajnizvučni izolator

Zidni paneli fantastično umanjuju buku i omogućavaju vam neophodan mir, ali i slobodu prilikom aktivnosti koje proizvode veću buku.

Možete se na miru smejati sa gostima ili uživati u muzici bez straha da ćete smetati komšijama ili detetu koje spava u susednoj sobi.

 

  1. Otporni su

 

Bez obzira na to što je ova zidna obloga od drveta, ona je otporna na vatru, tako da možete uživati u svojstvima svojih zidnih panela bez straha da će ih uništiti požar.

 

Ukoliko u vašoj zgradi ili kući postoji problem sa vlagom, ne brinite, ovi zidni paneli su otporni na vlagu i abraziju, pa ih možete mirno ugraditi bez bojazni da će se na njima pojavitit fleke ili će se na drugi način oštetiti.

 

  1. Pojedinačni pokretni zid

 

Sjajna inovacija je pokretni zid od panela koji će u trenutku transformisati mogućnosti vaše kancelarije, poslovnog prostora ili restorana.

 

Ovakvi pojedinačni zidovi će, pored mogućnosti da prostoriju pregradite i stvorite mirniju i opušteniju atmosferu za rad, smanjiti stres, povećati produktivnost i koncentraciju zaposlenih u vašoj kancelariji.

 

Pokretni zid od panela ima fantastične akustičke osobine i lako će npr. suzbiti buku koju kolege prave sa druge strane zida, a vi i vaš klijent, šef ili kolega ćete sa druge strane zida moći na miru da razgovarate.

 

Ovo je naročito pogodno za veće radne prostore u kojima posao obavlja veliki broj ljudi, pa se stvara neprijatna buka i žamor.

 

Da biste videli sve dekore zidnih panela i obloga pogledajte ovde.

 

 

Podeli ovaj članak